Enne malmi pesemist laske sel maha jahtuda - malmist kööginõud võivad temperatuuri kõikumiste tõttu puruneda.
Pärast puhastamist vajavad nõud täiendavat õlitamist.
Malmi puhastamine
Malmist nõusid tuleb hoolikalt puhastada, et järgmine roog ei maitseks nii nagu viimane. Vältige tugevatoimelisi pesuvahendeid, vajadusel puhastage pealispindu seebiga. Metallis olev õli jääb järgi. Pärast puhastamist ja kuivatamist hõõruge metalli sisse väike kogus kuuma õli, millega väldite roostet. Hästi hoitud malmist kööginõu on läikiv, kuid mitte õline.
MIDA MITTE TEHA...
- malmist kööginõu tühjama kuumutamine või tulel kuivatamine - see võib põhjustada emaili ja teiste pealispindade kahjustumise;
- küürimissvammi, kõvakarvaga pintsli või puhastusvahendi kasutamine - kui soovite, et kööginõu töötlus jääks peale;
- toidu lõikamine emailil või nakkumatul pealispinnal;
- töödeldud malmi pikalt vees leotanud - lagundab ja/või eemaldab töötluskihi;
- toidu, eriti happelise, väga pikaks ajaks kööginõu sisse jätmine;
- poti niiskena hoiustamine pole lubatud. Hoiustage kööginõud kuivad kapis või õhutatud ruumis, aurudest eemal.